Doragon MSA

Peter Van Mechelen

Hoofdsensei
Ryushinkan Koryu Karate

6° dan Ryushinkan Koryu Karate
4° dan Ryushinkan Karate Do
1980
Ik ben gestart met krijgskunsten in 1980 op 12-jarige leeftijd en dit bij Sensei Hugo van Laer in karateclub Zanshin te Merksplas. Sensei Hugo had in die tijd 7 clubs met in totaal enkele honderden leden.
1987

Na een 7-tal jaren hard trainen en afzien behaalde ik mijn 1° dan.
Sensei Hugo was in die tijd al een heel bekende karateka hier in België en dit om hij technisch enorm goed was en nog steeds is.

Ondertussen was Sensei Hugo in contact gekomen met het systeem van Erle Montaigue en heeft hij zich daarin vastgebeten en heeft hij dit aan ons verder geleerd.
Vooral het gebruik van fa jin enz. maakte veel indruk op hem en was hetgeen hij al jaren zocht.

1993

Ondertussen haalde ik in 1993 mijn 2°dan en werd ik Hugo sensei zijn assistent.

1998
In 1998 haalde ik mijn 3° dan, een motivatie om nog verder te gaan.
2006
In 2006 slaagde ik voor mijn 4° dan.
2012
Nog eens 6 jaar later haalde ik mijn 5° dan.
2017

In 2017 slaagde ik voor mijn 6° dan.

Nu is Sensei Hugo de hoogst gegradueerde in RKK (Ryushinkan Koryu Karate) en heeft de titel van Soke. Nu Sensei Hugo omwille van gezondheidsredenen geen les meer kan geven wil ik met zijn medeweten zijn levenswerk zeer graag verder zetten.
Ook ben ik de hoogst gegradueerde en erkende leerling van Sensei Hugo. Ik heb meerdere stages gevolgd van internationale grootmeesters zoals Sensei McCarthy, Sensei Higaonna, Sensei Vince Morris enz…
In 2017 ben ik dan Sensei Jurgen Van Hove, Sensei Werner De Vos en Sensei Els Dessin tegengekomen en zijn we onze eigen club gestart, nl. Doragon Martial Science Academy, waar ik mede de goedkeuring van Sensei Hugo nu het originele programma geef van Ryushinkan Koryu Karate.

Peter Van Mechelen

Een aantal foto's van vroeger en nu
Bitnami