Jurgen VAn Hove

Sensei
Kyusho Jutsu & Dim Mak

jurgensensei
3° dan Karate Jutsu
3° dan Kyusho Jutsu & Dim Mak
2° dan Ju Jutsu
1° dan Karate Do
1° dan Motobu ryu
1986

In 1986 ben ik begonnen met Karate Do te Berlaar bij Pino Chimienti sensei en Roger Marien sensei. In 1987 ben ik ook Ju Jutsu gaan doen bij Leon Verbraeken sensei en later bij Charly Cox sensei als hij de club van Leon overnam in Berlaar. Via Charly kwam ik voor de eerste maal in contact met Kyusho Jutsu welke destijds in België werd gegeven door Vince Morris sensei. In 1991 behaalde ik bij de V.J.J.F. mijn eerste dan Ju Jutsu.

1990
Vanaf 1990 ben ik verder Karate Do en Shin Tai Do beginnen trainen bij Hubert Laenen sensei te Booischot.
2000 - 2012
Van 2000 tot 2012 ben ik wegens professionele reden gestopt, maar dan ben ik terug Karate Do begonnen in Berlaar bij Jean Stroobants sensei. In de dojo van Jean leerde ik ook Werner De Vos als gastsensei kennen. Werner is sensei in de karateclub Gambaru te Lier en hij is ook bezig met Kyusho Jutsu & Dim Mak, maar dan op een zeer hoog wetenschappelijk niveau.
2012

Ondertussen was ik ook terug begonnen met Ju Jutsu bij Charly Cox sensei en heb ik in 2015 mijn 2° dan Ju Jutsu behaald.

2012 - 2013

Op advies van Werner heb ik eerst mijn eerste dan Kyusho Jutsu gehaald in 2013 bij Theo Degelaen sensei. Hier had ik dan mijn basis gelegd om later verder onder Werner les te kunnen volgen.

2013

In 2013 startte Shaolin Dojo terug op met Karate Jutsu o.l.v. Hubert Laenen sensei. Hier behaalde ik in hetzelfde jaar, na vele jaren trainen, eindelijk mijn 1° dan Karate Do en mijn 1° dan Karate Jutsu.

2015

In 2015 behaalde ik mijn 2° dan in Ju Jutsu .

2015

Later in 2015 behaalde ik ook mijn 2° dan Karate Jutsu.

2016 – 2017

In 2016 slaagde ik voor mijn examen voor 3° dan Karate Jutsu en in 2017 behaalde ik 1° dan Motobu Ryu.

Na enkele jaren mee lesgegeven te hebben in Shaolin Dojo werd het tijd om zelf terug meer te gaan trainen.

Omdat ik me verder wilde toeleggen op Kyusho Jutsu en Dim Mak ben ik terug bij Werner beginnen trainen. Ik kreeg van hem mijn eerste wetenschappelijke cursussen en na veel studeren begon ik in te zien welke enorme kennis hij had van neurologie en neurocardiologie. Dit is een must om Kyusho Jutsu en Dim Mak te kunnen begrijpen.

Samen met Werner zijn we ook in 2016 en 2017 begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe school voor Kyusho Jutsu en Dim Mak. We kregen hulp van Els Dessin sensei die zich ook op de studie van deze materie toelegde en ons mee de cursussen hielp schrijven alsook het examenprogramma hiervan. Ook Peter Van Mechelen sensei voegde zich bij ons waar hij zich meer toelegde op het opstellen van het Ryushinkan Koryu Karate programma en ons hierin verder les geeft.

2018

Heden zijn we van start gegaan met Doragon Martial Science Academy waar het onze bedoeling is om op hoger niveau bunkai van oude kata’s te bestuderen en te analyseren met neurologie en neurocardiologie.

Temeer ons verder te kunnen verdiepen volgen we regelmatig les bij Guy Janssens sensei en Vince Morris sensei van Kissaki Kai. Werner was nog oud-leerling van Vince en had ons geadviseerd om daar ook te gaan trainen.

In 2018 heb ik ook mijn eerste stappen gezet in de wereld van de Ninjutsu. Terug met een mooie witte gordel trainen o.l.v. Gerben De Belder sensei. Weer een nieuwe en fijne ontdekking in de boeiende wereld van de krijgskunst.

2019

Op 8 december 2019 slaagde ik ook in het examen eerste dan Karate Do bij VKA, de federatie waar ik ooit in 1986 begonnen was.

Jean Stroobants sensei, Pol Stoelzaet sensei en Werner De Vos sensei hebben me terug naar de roots genomen om me technisch naar een hoger niveau te brengen.

Jurgen Van Hove

Een aantal foto's van vroeger en nu
Bitnami