Doragon MSA

Martial Science Academy (MSA)

Twee takken

Doragon MSA is een organisatie met twee takken: Kyusho Jutsu / Dim Mak enerzijds en Ryushinkan Koryu Karate anderzijds. Bij de tak van Kyusho Jutsu / Dim Mak leren we de theorie over de vitale punten en hoe we die toepassen. We leren er over de Oosterse en Westerse benadering en we leren restoring, wat erg belangrijk is bij de studie en de beoefening van deze zaken. In de tak van Ryushinkan Koryu Karate leren we de oude kata van Ryushinkan Karate en trainen we de effectieve bunkai met het gebruik van kyusho punten daarin. Ook fa-jing en ademhalingstechnieken komen hier aan bod. Wanneer je lid bent van Doragon dan kan je naar de lessen van beide takken komen, of naar één van de twee.

Meer informatie over deze takken vind je hier:

Connecties

Daarnaast hebben we ook connecties met andere clubs: Gambaru Shotokan Karate Academy van Werner De Vos en Kissakikai Karate van Vince Morris. Bij Gambaru geven we maandelijks basisles aan de mensen die vanuit die club geïnteresseerd zijn in deze materie. Wel geldt hier de minimumleeftijd van 16 jaar. Bij Kissakikai gaan we maandelijks zelf trainen bij sensei Guy Janssens in Gent om zo onze kennis in effectieve bunkai te optimaliseren. Hieronder de website van deze clubs:

Federatie

Doragon MSA is aangesloten bij Federatie Euro Budo en dit binnen de zuil Contactsporten. Binnen deze zuil zijn verschillende vechtsporten en krijgskunsten ondergebracht waaronder onder andere Kyusho Jutsu / Dim Mak.

Federatie Euro Budo is op zich deel van VVA, de Vlaamse Vechtsport Associatie, die op zijn beurt erkend is door de Vlaamse Overheid, nl. door Sport Vlaanderen (het vroegere Bloso).

Hieronder de links naar deze sites:

Bitnami