Els Dessin

Sensei
Kyusho Jutsu & Dim Mak

1° dan Kyusho Jutsu & Dim Mak
1° dan Shotokan Karate Do
2015

Ik ben in het jaar 2015 begonnen met krijgskunsten, met name met Koryu Karate Jutsu in Shaolin dojo te Heist-op-den-Berg. Daar trainde ik twee jaar onder leiding van Hubert Laenen sensei en behaalde er 4de kyu. Ik leerde er ook Jurgen Van Hove sensei kennen van wie ik de wereld van Kyusho Jutsu ontdekte en er meer en meer verdiept in geraakte. Ook ging ik naar seminaries in Nederland, België, Frankrijk en Hongarije.

2016

Ondertussen startte Jurgen sensei met lessen voor Kyusho Jutsu in een nieuwe kleine dojo van Herman Peeters in Duffel: Hakutsuru dojo. Ik ging hier ook les volgen en haalde er 4de kyu in Kyusho Jutsu. Verder hielp ik ook Jurgen sensei met het opstellen van een cursus hiervoor.

2017

Via Jurgen sensei leerde ik Werner De Vos sensei kennen en vanaf 2017 ging ik trainen bij hem in de karate-club Gambaru te Lier. Na een tijdje werd ik hier geëvalueerd als 2de kyu Karate. Werner sensei heeft enorm veel kennis van Kyusho Jutsu en Dim Mak en van de Westerse benadering ervan via neurologie, neuroanatomie en neurocardiologie. Hij begon toen ook Kyusho lessen te geven in Tora dojo. En op die manier, en via zelfstudie, werd mijn kennis hierin direct van hoog niveau.

In die tijd kreeg ik ook meer contact met Peter Van Mechelen sensei van wie ik dan ook les kreeg in Tora dojo in de stijl Ryushinkan Koryu Karate. In de lessen wordt er, naast het aanleren van de kata’s van deze stijl, ook veel aandacht besteed aan de effectieve bunkai van deze kata. Hiernaast is ademhaling en innerlijke energie ook erg belangrijk.

09/2017

In september 2017 startte ik ook met les volgen in de Japanse krijgskunst Ninjutsu bij de Shinobi Warriors onder leiding van sensei Gerben De Belder in Heist-op-den-Berg. Hier leer ik naast Tai Jutsu en Kyusho Jutsu ook werken met heel wat verschillende wapens.

12/2017

Midden 2017 richtten we “Doragon Martial Science Academy” op voor Kyusho Jutsu, Dim Mak en Ryushinkan Koryu Karate. In december 2017 behaalde ik mijn 1ste dan in Kyusho Jutsu / Dim Mak volgens het opgestelde programma hiervoor.

02/2018

Sinds februari 2018 zijn we begonnen om in Lier ook Kyusho lessen te geven, waar we de basis aanleren aan de geïnteresseerde leden in Lier.

06/2018

Na een jaar hard trainen behaalde ik in juni 2018 bij Werner sensei 1ste kyu Karate met grote onderscheiding.

2019

Als voorbereiding op de zwarte band, ging ik naast mijn dagelijkse training en training bij Werner De Vos sensei ook frequent trainen bij Pol Stoelzaet sensei en Jean Stroobants sensei. Ook nam ik deel aan een heel aantal stages waaronder enkele stages van Danny Mortier sensei.

Op 8 december 2019 nam ik deel aan het examen bij VKA (Vlaamse Karate Associatie) en slaagde ik er voor 1ste dan Shotokan Karate Do.

Sinds december 2017 ga ik ook maandelijks les volgen bij Guy Janssens sensei in de stijl Kissaki-Kai Karate, opgericht door Vince Morris sensei. Hier train ik effectieve zelfverdedigingstechnieken en realistische bunkai. Ook ga ik elk jaar op meerdaags seminarie bij Vince Morris sensei in Frankrijk om er trainen met Kissaki-Kai leden van over de hele wereld. Vince Morris sensei is één van de eersten die realistische bunkai leerde o.a. door het gebruik van Kyusho Jutsu en zijn “Rules of Combat” en zo de ogen van veel karateka deed open gaan.

Sinds het begin en nog steeds ben ik heel erg gepassioneerd bezig met Karate en Martiale Kunsten in het algemeen en hoop ik dit ook te kunnen overbrengen naar en doorgeven aan iedereen die ervoor open staat.

“Karate has no end, it only has a series of new beginnings”

Els Dessin

Een aantal foto's van vroeger en nu